TORREVIEJA




Torrevieja

Navnet Torrevieja betyr gammelt tårn (og refererer til et maurisk forsvar) og byen har tradisjonelt vært hjemmet til fiskere og saltselgere. Det har ikke mindre enn 320 soldager i året med lavest vintertemperatur med gjennomsnitt15 grader C.
Kjerneattraksjonen er saltinnsjøene (Laguna de Torrevieja og Laguna de La Mata) som trekker fuktighet fra luften og skaper et unikt mikroklima. Det er en naturlig park ved innsjøene med spor for vandring og sykling og et lite besøkssenter. Utenfor ligger Middelhavet med sine fine finkornede sandstrender (de fleste med blått flagg), men også en rekke koselige, klippefulle og steinete bukter.


(Blått flagg= Det finnes 32 kriterier som må oppfylles for å få det blå flagget. Disse er innenfor områdene: Miljømessig, opplæring og informasjon, kvaliteten på vannet, miljømessig ledelse, sikkerhet og service)

Dags- og kveldsturer i byen langs den lange strandpromenaden er en alltid like hyggelig opplevelse. I området vendt mot havnen finnes det mange håndverksboder som selger smykker, utskjæringer og lær. Her finnes også et bredt utvalg av barer og restauranter og et yrende liv og stemning man bare må oppleve. Flott utsikt utover Middelhavet. Det største shoppingområdet er rett inn fra havnen i nærheten av det sentrale kirketorget Plaza de la Constitucion. Fredagsmarkedet er et av de største i hele Spania. Nattelivet i ulike former er også lett tilgjengelig for de som ønsker det, samt båtturer, fiske og vannsport. Området er et mekka for golfere på alle nivåer med golfbaner noen få kilometer fra sentrum. 
Denne delen av Costa Blanca er i Alicante-provinsen, som er en del av Valencia-regionen.

På vei mot Torrevieja (ca 7 min kjøring fra hus) ligger varehuset Habaneras, Carrefour og Lidl - alt hva du trenger i matveien og til hus/hjem og ikke minst klær og sko. Kjører du derimot ca 20 min fra huset nedover mot Oriuela - finner du det nye, store kjøpesenteret La Zenia Boulevard hvor de har et kjempeutvalg. Senteret åpnet 2012 og WOK stedet og den italienske restauranten har allerede blitt favoritt lunsjsteder når man er der på shopping.

Det bor mange nordmenn + andre fra Skandinavia i Torrevieja og det finnes et eget Skandinavisk Senter med butikker, frisør etc etc

Alicante, ca 40 minutters kjøring nordover fra Torrevieja, er den provinsielle hovedstaden med sine gamle historiske kvartal rundt katedralen ved den steinete bakken dominert av slottet St. Barbara. Nedenfor er den elegante havnen esplanade Esplanada de España og et bredt utvalg av shoppingmuligheter.

Elche, 35 minutters kjøring innlandet nordover fra Torrevieja, er en fredelig liten historisk by omgitt av omfattende palmelunder. Middelalderborgen, Palacio Altamira, huser en interessant lokalhistorisk museum kjent for sine gamle iberiske skulpturer og gjenstander fra den nærliggende romerske bosetningen La Alcudia. Her kan man ha hyggelige turer langs Segura-dalen og gå endelig ikke glipp av den botaniske hagen med sine berømte samlinger av palmer og kaktus.

Orihuela, 35 minutters kjøring sørvest fra Torrevieja, er en liten historisk by i Segura med mange kirker og attraktive torg og en 14. århundre katedral med et vakkert kloster.
Murcia, kun 10 minutter fra Orihuela, er en liten livlig universitetsby lenge kjent som "Spanias hage" med en fantastisk gotisk katedral og mange flotte eksempler på barokk arkitektur.
I La Marina, 18 minutters kjøring nordover, finnes muligheten for en annen type strandopplevelse. Parker i furuskogen og gå ned til sanddynene og ut på den brede, naturlige sandstranden.

Cartagena, 50 minutters kjøring sørover av en dyp bukt skjermet av befestede nes ble "New Carthage" etablert av kartagerne og deretter en romersk bosetning. Flott utsikt fra Castillo Concepcion fort og de nærliggende ruinene av den gamle katedralen. Byen, fødestedet til ubåten i 1888, har den berømte National Museum of Marine Archaeology og er fortsatt en stor marinebase.



.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar